Results 1 to 8 of 8

Thread: Starter/ignition fuse blowing

  1. #1
    Baby Twin
    Join Date
    Jun 2015
    Location
    Cairngorms
    Posts
    6

    Starter/ignition fuse blowing

    Hi all,

    New to the forum, thought i would try for some tech advice straight away!

    Took my 2003 out last night and after refueling try to restart , short spin then nothing, forecourt investigations found the ignition/starter fuse blown. Spare 15A fitted, retry, fuse blown. Replace fuse, ignition on, bridge starter solenoid, running!

    My guess would be a solenoid fault and i have one on order but im seeing lots of wiring faults listed on forums, anyone experienced this before?

    Thanks

  2. #2
    One Litre Duc Eater Fugly's Avatar
    Join Date
    Nov 2014
    Location
    Cambridgeshire
    Posts
    875
    Normal etiquette is to introduce yourself before diving in with questions but I would start looking for a short circuit, break in a wire etc

  3. #3
    AMA Pit Boss brooksy's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    COUNTY DURHAM
    Posts
    3,663
    Quote Originally Posted by Fugly View Post
    Normal etiquette is to introduce yourself before diving in with questions but I would start looking for a short circuit, break in a wire etc
    he did about 25 mins prior to posting this

  4. #4
    One Litre Duc Eater Paul D's Avatar
    Join Date
    Jan 2015
    Location
    Midlands (UK)
    Posts
    541
    As you suggest, I'd definitely start with starter solenoid replacement. Worth keeping a spare anyway.

    Make sure you don't buy substandard Chinese aftermarket unit, as some can short internally and you can find bike trying to start itself with no human intervention!!

    Lots on here about suitable Yamaha units, but there are some good quality aftermarket units available too from reputable agents.

  5. #5
    Baby Twin
    Join Date
    Jun 2015
    Location
    Cairngorms
    Posts
    6
    Hi all,

    Thanks for the tips, and yeah short intro then cut to the chase, sorry. Good news is its sorted! Had a mooch about, checked and cleaned earths, recharged the battery (new 12Ah any way but couldn't hurt) put a new fuse in and the blighter fired up, I was distressed. Any how, if you whip the fairing off the mounting bracket has no edge protection at the fuse box, the yellow and red wire had sorted to earth.

    Back to play time

  6. #6
    One Litre Duc Eater Fugly's Avatar
    Join Date
    Nov 2014
    Location
    Cambridgeshire
    Posts
    875
    Glad you got it quickly sorted

  7. #7
    Baby Twin
    Join Date
    Jun 2015
    Location
    Cairngorms
    Posts
    6

  8. #8
    One Litre Duc Eater Paul D's Avatar
    Join Date
    Jan 2015
    Location
    Midlands (UK)
    Posts
    541
    Glad you got it sorted and thanks for the info Must check that next time I pop the fairing off.

Similar Discussions

  1. Speed Sensor blowing fuse
    By ApriliaDave in forum Aprilia Tuono 1000
    Replies: 4
    Last Post: April 6th, 2015, 11:56 AM
  2. Ignition key problems!!!!
    By Pix4567 in forum Aprilia Tuono V4
    Replies: 1
    Last Post: March 14th, 2014, 12:42 AM
  3. blowing fuse d at idle
    By jota81man in forum Aprilia RSV Tuono
    Replies: 4
    Last Post: February 6th, 2012, 02:01 AM
  4. Fuse box screws
    By simmo in forum Aprilia Tuono 1000
    Replies: 2
    Last Post: July 21st, 2011, 03:30 AM
  5. ignition fault
    By fenman in forum Aprilia RSV Tuono
    Replies: 4
    Last Post: September 14th, 2009, 09:39 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  


SEO by vBSEO 3.6.1