Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 41 to 60 of 60
Thanks Tree3Thanks

Thread: Bought myself a problem on 2 wheels

  1. #41
    One Litre Duc Eater chris13's Avatar
    Join Date
    Nov 2014
    Location
    sheffield, yorkshire
    Posts
    655
    It's an easy job sheep,
    I removed the tank, which isn't to bad a job, release the fuel hoses, the pumps mounted on a flange set up and just withdraws from the tank when unbolted.

    There's a bit of fuel hose inside the tank which is convoluted, mine had split ,
    Fuel was being pumped to the injectors but not under enough pressure.
    There's a fuel filter in there too.

    https://goo.gl/images/ojhsjf

  2. #42
    Baby Twin Sheep's Avatar
    Join Date
    Oct 2018
    Location
    United Kingdom
    Posts
    59
    well I've just seen the price of a new pump so I'm really hoping its just a blocked filter

  3. #43
    Evil Twin hs2300's Avatar
    Join Date
    Aug 2015
    Location
    Sheffield
    Posts
    476
    Check out this thread fro AF1 forum
    https://www.apriliaforum.com/forums/...ight=fuel+pump

  4. #44
    Baby Twin Sheep's Avatar
    Join Date
    Oct 2018
    Location
    United Kingdom
    Posts
    59
    Quote Originally Posted by hs2300 View Post
    Check out this thread fro AF1 forum
    https://www.apriliaforum.com/forums/...ight=fuel+pump
    Thanks for digging that out, its an interesting read. Mine has never failed to start from cold, it seems to cut out after about 30 miles or so and at varying speeds, and once its done it once, it gets more frequent, but when I get the time to whip the tank off I'll have a good look at the wiring.
    Oh and I don't think I've had any error codes? do they show on the dash, or do I need to go into the menu to find them?

  5. #45
    GP Champ
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Lancashire
    Posts
    1,532
    I removed the fuel pump as it wasn`t working .. Cleaned it and checked wiring .............all ok

    Intermitant working and then working all the time (fuel pump) . Anyway put everything back and it`s running OK .
    Took it for MOT ,passed and a quick blast home and then away for the night
    Out of the shed the day after ready to go and wouldn`t start , do it all again.
    I changed the pumps with my other "T" and all is OK.

    I have got new wiring for the faulty pump and seems OK as well but due to colour change and I have one to ride anyway I still need to finish "T" 2

  6. #46
    WSB Pit boss Aldo's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Usually at the top of the apple tree.
    Posts
    5,531
    Quote Originally Posted by hector View Post
    I removed the fuel pump as it wasn`t working .. Cleaned it and checked wiring .............all ok

    Intermitant working and then working all the time (fuel pump) . Anyway put everything back and it`s running OK .
    Took it for MOT ,passed and a quick blast home and then away for the night
    Out of the shed the day after ready to go and wouldn`t start , do it all again.
    I changed the pumps with my other "T" and all is OK.

    I have got new wiring for the faulty pump and seems OK as well but due to colour change and I have one to ride anyway I still need to finish "T" 2
    Get yer finger oot hec,,,,,,,,,,,,,,burstin tae see the dark yin.

  7. #47
    Baby Twin Sheep's Avatar
    Join Date
    Oct 2018
    Location
    United Kingdom
    Posts
    59
    So a little update, I bottled it with messing with the fuel pump myself, and took it to my nearest Aprilia dealer (SP motorcycles in Exeter)
    They rang me this morning, the pump is fooked, when it gets too hot that's when it stops pumping. The bad news is a new pump is 430 plus vat.
    The good news is there's a bosch pump for a car system which is a direct swap and its 90 plus vat.
    Now I'm not one to shout about dealers very often, but they could have quite easily screwed me over with the official part, so I'm pretty pleased with them at the minute ( although I haven't had the labour cost yet)

    Hopefully it will be done Wednesday so I'll give it a good thrashing and report back

  8. #48
    Baby Twin Noddy's Avatar
    Join Date
    Aug 2018
    Location
    Rossendale
    Posts
    18
    Result if it works, fingers crossed for you mate

  9. #49
    Evil Twin hs2300's Avatar
    Join Date
    Aug 2015
    Location
    Sheffield
    Posts
    476
    Good news the problem has been identified and for the price for the car derived pump. Might be a good shout if you can find out the part number or model(s) of car that fits.for others that may need a help.

  10. #50
    Baby Twin Sheep's Avatar
    Join Date
    Oct 2018
    Location
    United Kingdom
    Posts
    59
    Quote Originally Posted by hs2300 View Post
    Good news the problem has been identified and for the price for the car derived pump. Might be a good shout if you can find out the part number or model(s) of car that fits.for others that may need a help.
    Yeah I was thinking that, I'll try and find out when I pick the bike up

  11. #51
    WSB Pit boss Aldo's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Usually at the top of the apple tree.
    Posts
    5,531
    Hope yer sorted mucker.

  12. #52
    GP Champ
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    the wasteland east anglia
    Posts
    1,019
    Quote Originally Posted by hs2300 View Post
    Good news the problem has been identified and for the price for the car derived pump. Might be a good shout if you can find out the part number or model(s) of car that fits.for others that may need a help.
    good call there

  13. #53
    Baby Twin Sheep's Avatar
    Join Date
    Oct 2018
    Location
    United Kingdom
    Posts
    59
    FFS you couldn't make this shit up, picked the bike up from the dealer this morning, filled it with fuel, and took it for a blast did 40 miles (which is the furthest its gone) and the fucker gives me a service warning on the dash and the service light comes on and it dies on me
    Gave it a couple of minutes, and switched it back on and there's not enough juice to turn it over (checked on the dash and its showing 11.2 volts).
    So I'm now guessing that's pretty much going to be a shagged stator. going to charge the battery overnight and try to start it tomorrow and get some voltages with the multimeter.
    On the bright side the new fuel pump seems to be doing its job ( I never got a service warning before when it played up, so I'm fairly confident thats fixed)
    Anyway the part no for the pump is bosch 0580453408. if you google it the application list is huge, and the filter is showing as from a 999 Ducati.
    I'm off for a lie down in a dark room, can't see me doing any more riding this year, going to have a rummage to see what I can sell to fix this twat.

  14. #54
    Baby Twin Noddy's Avatar
    Join Date
    Aug 2018
    Location
    Rossendale
    Posts
    18
    Jesus man, if you didn't have bad luck you'd have no luck at all
    Hope you get it sorted without having to sell the shirt of your back

  15. #55
    WSB Pit boss Aldo's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Usually at the top of the apple tree.
    Posts
    5,531
    Sorry to hear of yer continuing woes muttonman.

  16. #56
    Evil Twin hs2300's Avatar
    Join Date
    Aug 2015
    Location
    Sheffield
    Posts
    476
    Quote Originally Posted by Sheep View Post
    FFS you couldn't make this shit up, going to have a rummage to see what I can sell to fix this twat.
    Kidneys sell well but not on ebay

    Gutted for ya

  17. #57
    GP Champ
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    the wasteland east anglia
    Posts
    1,019
    deepest comisserasions dude , stick at it . it will all come good . at least its not great riding weather to be off the road .

  18. #58
    Baby Twin Sheep's Avatar
    Join Date
    Oct 2018
    Location
    United Kingdom
    Posts
    59
    Sent mrs Sheep out last night to the museum steps, when she came home I asked her how much she'd made.
    15 and 5p she said
    What tight twat gave you 5p..........









    All of them.

  19. #59
    Evil Twin hs2300's Avatar
    Join Date
    Aug 2015
    Location
    Sheffield
    Posts
    476
    Quote Originally Posted by Sheep View Post
    Sent mrs Sheep out last night to the museum steps, when she came home I asked her how much she'd made.
    15 and 5p she said
    What tight twat gave you 5p..........









    All of them.

    PMSL Sheep let me know which Museum Steps she works no point me sending ar lass there to compete.

  20. #60
    One Litre Duc Eater chris13's Avatar
    Join Date
    Nov 2014
    Location
    sheffield, yorkshire
    Posts
    655
    Sounds like crowd funding at its finest
    Hope the bike gets sorted pal.

Page 3 of 3 FirstFirst 123

Similar Discussions

  1. Just bought
    By Pix4567 in forum Pictures
    Replies: 7
    Last Post: November 22nd, 2013, 11:45 AM
  2. Hi everyone, bought one without trying it!!!
    By Roadcraft in forum Aprilia Tuono V4
    Replies: 26
    Last Post: July 25th, 2011, 01:48 PM
  3. WTF have I bought ??
    By dexter in forum Aprilia RSV Tuono
    Replies: 35
    Last Post: July 11th, 2011, 02:03 PM
  4. Just bought a t
    By docta13 in forum Aprilia RSV Tuono
    Replies: 15
    Last Post: May 9th, 2011, 01:28 PM
  5. Just bought an '07 R
    By Crisis in forum Aprilia RSV Tuono
    Replies: 24
    Last Post: October 17th, 2009, 01:44 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  


SEO by vBSEO 3.6.1