Results 1 to 5 of 5

Thread: blowing fuse d at idle

  1. #1
    Baby Twin
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    2

    blowing fuse d at idle

    recently renewed stator charging fine has done a couple hundred km is know running fine until stop & idle when fuse D blows renew fuse fine until stop & idle any suggestion to cause of problem. 2007 tuono with 57000km travelled

  2. #2
    AMA Pit Boss Keith B's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    The Fens.
    Posts
    2,230
    Fuse D protects the fuel pump,starter relay,speed and lambda sensors.You obviously have a problem in one of those areas.Have a look under the tank at the fuel pump wiring,....check for obvious signs of chafing,damage,etc.Could be the fuel pump faulty or blocked.
    I assume the bike starts ok when the fuse has been replaced?Might be a fault in the wiring there.
    Running ok?
    Speedo reading ok?

  3. #3
    Evil Twin
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    wrexham north wales
    Posts
    444
    Hi jota welcome to the forum listen to keith he does know what he is talking about when it comes to the T not like me i know nothing where you from anyway could be somebody close to you for a ride out when the weather pics up

  4. #4
    Baby Twin
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    2

    keith bike running fine

    Quote Originally Posted by Keith B View Post
    Fuse D protects the fuel pump,starter relay,speed and lambda sensors.You obviously have a problem in one of those areas.Have a look under the tank at the fuel pump wiring,....check for obvious signs of chafing,damage,etc.Could be the fuel pump faulty or blocked.
    I assume the bike starts ok when the fuse has been replaced?Might be a fault in the wiring there.
    Running ok?
    Speedo reading ok?
    all those components fine when moving until stopped & idleling 5 sec fuse blows replace runs until stopped & idleling

  5. #5
    AMA Pit Boss Keith B's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    The Fens.
    Posts
    2,230
    Did you check the wiring for damage?Its really easy to trap a cable under the tank.Also check the speed sensor cable.Follow it back from the sensor back to the main loom.I heard of a cable coming out of the swingarm plastic guide and chafing on the disc.

Similar Discussions

  1. Fuse box screws
    By simmo in forum Aprilia Tuono 1000
    Replies: 2
    Last Post: July 21st, 2011, 03:30 AM
  2. Racing engine idle
    By mattie1972 in forum Aprilia RSV Tuono
    Replies: 2
    Last Post: February 28th, 2011, 01:47 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  


SEO by vBSEO 3.6.1