Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 20 of 25

Thread: Anyone else with this issue??

  1. #1
    Evil Twin mpgscott's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    380

    Anyone else with this issue??

    Not really a big issue more a niggle but anyway since i got my T back in April i had noticed that the speedo never shows 32mph. It just simply goes 29,30,31 then 33 no matter how slowly you take it up it never shows 32 very weird.

    Its not like the 2 does not work because 12mph 22mph 42mph and so on all work its only 32

    So does anyone else's not show this??


  2. #2
    Evil Twin england 2's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    U.K.
    Posts
    494
    I usually look where I`m going and only look at speed when there is a camera or copper around

  3. #3
    Evil Twin mpgscott's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    380
    Thanks for that.

  4. #4
    Superbike Twin doc.heckle's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Lincolnshire
    Posts
    131
    My 2004 shows 32 if that helps

  5. #5
    Evil Twin mpgscott's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    380
    Cheers for that, must just be an issue with mine then.

    Just wanted to ask the question in case it was a feature with them all.

  6. #6
    GP Champ felix's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Harrogate
    Posts
    1,187
    bin out for a blat today..... and noticed mine doesnt show 32 either !

    Tiz an 07.....

    God dam quirky italian...... i love it !


  7. #7
    Evil Twin mpgscott's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    380
    Thats strange that its the same on both bikes and they are both 2007 models.

    Like you say god dam I Ties eh?

    Yep someone did comment on the fact that they only look where they are going but i tend to have the occasional glance at the speedo in 20's and 30 zones to make sure i am sticking to the limit, dont give as much consideration when on the open road but in town i do. Thats where your most likley to injure someone.

    I hate the folk that just sit at 45mph no matter where they are whether it be in town or on the open road, fcuken does my nut in!

  8. #8
    Baby Twin Jonnyallover's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Tustin, CA, USA
    Posts
    90
    Took my Diablo Black '07 on an errand today and checked out this wacko speedo/clock deal. I couldn't believe it! The sucker jumps the same way: from 31 mph to 33. Freakin' Weird!


    I had a bit of a clear stretch of tarmac as I was passing the old, abandoned Marine airbase here in Irvine, CA, so I took on an uncharacteristic steady hand on the throttle and eased her slowly down, oh, 85, 40, 34, 33 then, ?. . . 31. Whoa!


    Then, for no reason, I thought, “Pull in the dash toggle/set switch while doing same.” So again, 87, 53, 35, 34, 33 . . . and pow! The LCD panel goes . . . just nuts and . . . everything is in a jumble where numbers should be. Nothing but a pixillated swirling about and things were looking really strange.


    So, I tried to shock it back out with, and you got to try this, but you've got to really f-o-c-u-s! Give it the following: break,gas, break,gas, break-gas, break-gas, about 5 or 6 times. Holly mother of Bolognia! My orangie/red dash suddenly went all 666. . . .No, really!


    It don't say kilos or mph, so I'm not sure how serious this is. Let us know if you get the same result on yours. No . . . really! . . . Try it!

  9. #9
    AMA Pit Boss grin factor's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Sunderland
    Posts
    4,962
    Does it show 132?

  10. #10
    Baby Twin Jonnyallover's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Tustin, CA, USA
    Posts
    90
    Traffic lights in town around here are not synced, so it's a bit of a risk. Hold that thought until I get a chance to get out in the country this weekend.

  11. #11
    Superbike Twin Jase's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Cumbria
    Posts
    112
    Tried mine while out for a run last night - 08 bike - couldnt get it to show 32 on either the run up or run down ! Ah well - neednt look again now

  12. #12
    Baby Twin Trevallion's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Staffordshire
    Posts
    94
    My 09 Factory doesnt show it either. Not really fussed about it.

  13. #13
    Evil Twin mpgscott's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    380
    Quote Originally Posted by Trevallion View Post
    My 09 Factory doesnt show it either. Not really fussed about it.

    Same here not fussed about it, just wanted to see if the peculiarity was only down to my bike or if it was a quirk across them all.

    Cheers everyone for letting us know

  14. #14
    WSB Pit boss Aldo's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Usually at the top of the apple tree.
    Posts
    5,542
    Quote Originally Posted by grin factor View Post
    Does it show 132?
    Hi gf. I'm shure I got it to read 132 a while back, but I was'nt looking at the dash at the time, it showed it on the trip.
    Aldo.

  15. #15
    Baby Twin VFR4Lee's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Los Angeles / Reseda
    Posts
    98
    I'm always accelerating or decelerating past 32 mph, s dunno. I do notice on takeoff from a stop the speedo is slow to catch up. No matter, shouldn't be looking down there anyway.

  16. #16
    Evil Twin mpgscott's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    380
    Quote Originally Posted by VFR4Lee View Post
    I'm always accelerating or decelerating past 32 mph, s dunno. I do notice on takeoff from a stop the speedo is slow to catch up. No matter, shouldn't be looking down there anyway.
    Well if you get a chance give it a try it would appear to be a pretty common issue.

  17. #17
    Superbike Twin nellie's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    west yorkshire . england
    Posts
    130
    no 32 on my 07 t also

  18. #18
    WSB Pit boss Aldo's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Usually at the top of the apple tree.
    Posts
    5,542
    Quote Originally Posted by nellie View Post
    no 32 on my 07 t also
    Same as on an 08t.

  19. #19
    Baby Twin VFR4Lee's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Los Angeles / Reseda
    Posts
    98
    I made myself a note to try it on tomorrows ride.
    See if I can go that slow for a few seconds. Can the T do 32? :

  20. #20
    Baby Twin NJC 1000 R's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    England
    Posts
    37
    Just would appear to be a software glitch on the 06 on, strange as 32 appears to be the only number to be jumped !

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Discussions

  1. Starting issue
    By Snaggle in forum Aprilia RSV Tuono
    Replies: 73
    Last Post: September 13th, 2014, 05:02 AM
  2. Gen 2 charging issue again
    By Masfel in forum Aprilia RSV Tuono
    Replies: 8
    Last Post: June 24th, 2012, 02:12 PM
  3. Headlight issue
    By maxmeyer in forum Aprilia RSV Tuono
    Replies: 14
    Last Post: October 5th, 2009, 05:05 AM
  4. Coolant issue
    By Woody in forum Aprilia RSV Tuono
    Replies: 1
    Last Post: August 1st, 2009, 01:45 PM
  5. Dangerous issue with my 04 Tuono
    By Woody in forum Aprilia RSV Tuono
    Replies: 15
    Last Post: April 20th, 2009, 09:03 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  


SEO by vBSEO 3.6.1